Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Νεοσύλλεκτος για τον αλβανικό αετό: Κάναμε απλή πλάκα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Νεοσύλλεκτος για τον αλβανικό αετό: Κάναμε απλή πλάκα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Νεοσύλλεκτος για τον αλβανικό αετό: Κάναμε απλή πλάκα

Αρνείται ότι έχουν σχέση με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους

Ο ένας από τους 7 νεοσύλλεκτους φαντάρους με τον αλβανικό αετό μίλησε αποκλειστικά στο Star και την Κατερίνα Ρίστα για την επίμαχη φωτογραφία, όπου απεικονίζεται με τους υπόλοιπους συνάδελφους του.

Ο νεαρός, 23 ετών, ο οποίος διαμένει στην Κυψέλη, γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία. Ζήτησε να μιλήσει με αλλοιωμένη φωνή για ευνόητους λόγους. Η εξήγηση για την πράξη του ιδίου και των άλλων επτά νεοσυλλέκτων ήταν πως επρόκειτο για απλή πλάκα.

Ο νεοσύλλεκτος αρνείται κατηγορηματικά ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους και προσθέτει πως δεν τους παρακίνησε κανείς για την πράξη τους.

Το Star ερεύνησε αν υπάρχει διασύνδεση των προσωπικών ιστοσελίδων των νεοσυλλέκτων με αντίστοιχες εθνικιστικών αλβανικών κύκλων.

Η Μεγάλη Αλβανία  και  οι αντιλήψεις ακροδεξιών Αλβανών σίγουρα δεν κάνουν …check in στις σελίδες των 7 νεοσύλλεκτων φαντάρων. Με μια έρευνα που κάναμε στο προφίλ τους, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τους συνδέει με τον πυρήνα των ακροδεξιών Αλβανών στη χώρα μας.

Προκαλεί ωστόσο απορία το γεγονός ότι από τη μία ο νεοσύλλεκτος δηλώνει πως μαζί με τους άλλους επτά κάνανε μία αθώα πλάκα, ενώ από την άλλη δηλώνει ανερυθρίαστα πως άλλοι τετρακόσιοι Αλβανοί εντός του ελληνικού στρατεύματος ήταν έτοιμοι να φωτογραφηθούν με το σήμα του αλβανικού αετού. Ωστόσο, η διάσταση που πήρε η υπόθεση, και οι ποινές που ενδεχομένως επιβληθούν, τους άλλαξαν τα σχέδια.

Οι 2 από τους 8 νεοσυλλέκτους έχουν ήδη πάρει αναβολή. Οι υπόλοιποι  6 είναι στη διαδικασία των γιατρών στο 401, ώστε, επίσης, να πάρουν αναβολή. Και οι 8 ορκίζονται στις 10 Φεβρουαρίου. Η ποινή για τους φαντάρους είναι 60 μέρες φυλάκιση και 100 μέρες φυλάκιση για τον νεοσύλλεκτο που τράβηξε την φωτογραφία και την ανέβασε στο διαδίκτυο.

Έχει διαβαστεί 1481 φορές