Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα και αύριο το εκκλησάκι στον κυματοθραύστη
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα και αύριο το εκκλησάκι στον κυματοθραύστη

από Lepanto RTV
Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα και αύριο το εκκλησάκι στον κυματοθραύστη

Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων

Πανηγυρίζει αύριο Τετάρτη ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι Πατρών. Ο ναός του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο κυματοθραύστη, κατασκευάστηκε  σε ανάμνηση του ιερού Ναού που βρισκόταν κατά τον 19ο αιώνα στο Μώλο της Αγίου Νικολάου.

Απόψε Τρίτη 09-05-2017 θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στις 18:00 το απόγευμα και αύριο Τετάρτη 10-05-2017 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 07:15 το πρωί.

Η ανακοίνωση του ΟΛΠΑ:

«O Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε. τιμώντας την εορτή της μετακομιδής των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα εορτάσει στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στον κυματοθραύστη του Βορείου λιμένα Πατρών.

Ο ναός του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο κυματοθραύστη, κατασκευάστηκε  σε ανάμνηση του ιερού Ναού που βρισκόταν κατά τον 19ο αιώνα στον Μώλο της Αγίου Νικολάου εγκαινιάστηκε το 1983 από το  πρώην Λιμενικό Ταμείο Πατρών.

Αύριο Τρίτη 09-05-2017 θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στις 18:00 το απόγευμα και μεθαύριο Τετάρτη 10-05-2017  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 07:15 το πρωί.

Για την μεταφορά των πιστών στο εκκλησάκι θα υπάρχουν δύο πλοιάρια, τα οποία θα βρίσκονται στο κάτω μέρος του μώλου της Αγ. Νικόλαου.»

Έχει διαβαστεί 1931 φορές