Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Στην Fraport τον Μάρτιο τα περιφερειακά αεροδρόμια
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Στην Fraport τον Μάρτιο τα περιφερειακά αεροδρόμια

από Lepanto RTV
Στην Fraport τον Μάρτιο τα περιφερειακά αεροδρόμια

Ποια είναι στην Δυτική Ελλάδα

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων και να περάσουν επίσημα πλέον στη διαχείριση της Fraport Greece. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com η ακριβής ημερομηνία θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες, διάστημα που είναι απαραίτητο για να κλείσουν οι τελευταίες εκκρεμότητες μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Fraport.
Υπενθυμίζεται ότι τα 14 αυτά αεροδρόμια είναι της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου
 
Η στελέχωση της Fraport Greece συνεχίζεται και σήμερα έχει φτάσει τα 400 άτομα. Συνολικά θα φτάσουν τα 550-560 άτομα εκ των οποίων οι περίπου 150 θα είναι Διοικητικοί. Όλο το προσωπικό έχει περάσει ειδικά σεμινάρια πριν αναλάβουν καθήκοντα. Υπολογίζεται πως χρειάστηκαν περισσότερες από 15.000 ανθρωποώρες για τα σεμινάρια.
 
Σε αυτή τη χρονική στιγμή η Fraport Greece τρέχει παράλληλα και διάφορους διαγωνισμούς που αφορούν outsourcing υπηρεσίες για το Αεροδρόμιο. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για την Φύλαξη (Security), Καθαριότητα και Facility Managemen. Οι διαγωνισμοί αφορούν όλα τα Αεροδρόμια.
 
Έμφαση δίδεται βέβαια και στην νέα εικόνα που θα αποκτήσουν τα Αεροδρόμιο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com τα έργα αναβάθμισης και των 14 Αεροδρομίων θα ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβριο και θα ολοκληρωθούν 3 χρόνια μετά, στο τέλος του 2020.
 
Τα έργα θα αναλάβει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Intrakat και θα περιλαμβάνουν εκτεταμένα έργα στους Αεροσταθμούς και σε κάποιες περιπτώσεις στους Διαδρόμους προσαπογείωσης. Το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης θα γίνει στο Αεροδρόμιο Μακεδονία με ποσό που θα φτάσει τα 95εκ.ευρώ. Συνολικά υπολογίζεται πως θα δαπανηθούν περί τα 400εκ.ευρώ, ποσό που χρηματοδοτικά εξασφαλίστηκε από το περίφημο Πακέτο Γιουνκέρ με 300εκ.ευρώ. Είναι ένα από τα 5 έργα της Ελλάδας που κατάφερε να τραβήξει χρηματοδότηση από αυτό το πρόγραμμα.
 
Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων των Αεροσταθμών καθώς προβλέπεται η ευρεία ανάπτυξη εμπορικών χώρων με αιχμή το τρίπτυχο Retail-Food & Beverages-Duty Free Shops.
 
Από το άνοιγμα νέων εμπορικών δραστηριοτήτων θα επωφεληθεί σε τοπικό επίπεδο η απασχόληση καθώς το προσωπικό θα προέρχεται από την περιοχή που θα βρίσκεται το κάθε Αεροδρόμιο.
 
Σημαντικό «παράπλευρο» νέο αποτελεί η συμφωνία που έκανε προ διμήνου η Ryanair με το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης που διαχειρίζεται η Fraport καθώς αυτό «ανοίγει» την πόρτα της συνεργασίας μεταξύ των 2 εταιρειών. Άλλωστε δεν έχει περάσει καιρός όταν η Ryanair κατακεραύνωνε την Ελληνική Κυβέρνηση για την απόφαση της να δώσει τα 14 Αεροδρόμια θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να ακριβύνουν τα τέλη.
 
Όπως όλα δείχνουν, όπως αναφέρει το ypodomes.com είμαστε προ των πυλών σε μία μεγάλη συνεργασία με βασικό μοχλό το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης που είναι γενικώς αποδεκτό ότι έχει πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και μπορεί να φέρει μεγάλες ροές επιβατών καθώς σήμερα είναι τελείως αναποτελεσματικό και τα νούμερα του είναι απογοητευτικά.
Έχει διαβαστεί 1582 φορές