Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ

Η 8η Μάρτη 1857 ήταν η μέρα που οι εργάτριες στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης βγήκαν στην απεργία και συγκρούστηκαν με τα αφεντικά – εκμεταλλευτές τους και με τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, για να διεκδικήσουν καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβής. Η μέρα που πριν από 114 χρόνια, το Συνέδριο των Σοσιαλιστριών Γυναικών καθιέρωσε ως ημέρα τιμής και αγώνα των εργατριών όλου του κόσμου.

Οι μεγάλοι εργατικοί αγώνες των προηγούμενων αιώνων φωτίζουν και σήμερα το δρόμο του αγώνα και της συλλογικής δράσης για να διεκδικήσουμε όλα όσα είναι αναγκαία και μπορούν να εξασφαλίσουν την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών.

Φραγμός και εμπόδιο για να ζήσουν οι γυναίκες όπως τους αξίζει μπαίνει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα που βαδίζουν στις ράγες της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνθλίβει τα δικαιώματα των γυναικών του μόχθου γιατί είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων.

-Για να αυξήσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια εκμεταλλεύονται άγρια τη γυναικεία εργατική δύναμη, μας υποχρεώνουν να εργαζόμαστε με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κάνουν τη ζωή των γυναικών λάστιχο, εξαφανίζοντας τον ελεύθερο χρόνο μας. -Λογαριάζουν ως κόστος για το κράτος τις ανάγκες μας και μας υποχρεώνουν να χρυσοπληρώνουμε για να τις καλύψουμε.

-Για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί οι όμιλοι, η ΕΕ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ σπέρνει τον πόλεμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σκορπώντας το θάνατο, τη φτώχεια και την προσφυγιά.

Στεκόμαστε απέναντι στον "ατομικό δικαιωματισμό", που ισοπεδώνει τα κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών του μόχθου.

Απορρίπτουμε τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και των κυβερνήσεων που αποκόπτουν το ατομικό δικαίωμα από το κοινωνικό του περιεχόμενο, από την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα, από την κοινωνία της εκμετάλλευσης και των κοινωνικών διακρίσεων.

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, η επιστημονική πρόοδος και η ψηφιακή τεχνολογία μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες τις γυναίκες: Σταθερή δουλειά με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες εργασίας, με Συλλογικές Συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες, με κατοχυρωμένη κυριακάτικη αργία, με μέτρα υγείας και ασφάλειας, ουσιαστικής προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού στον χώρο εργασίας. Σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Προσχολική Αγωγή για την προστασία των γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας από την πολύμορφη βία των εκμεταλλευτών μας.

Δυναμώνουμε τον κοινό αγώνα γυναικών και ανδρών της βιοπάλης ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης για να διεκδικήσουμε ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για μας και τις οικογένειές μας.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, μέλος της ΟΓΕ (Ομοσπονδία

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ Κολοκοτρώνη 20, 262 21 Πάτρα, Τηλ.: 2610.226300, 2610.276783 Fax.: 2610-277.626 WORKERS UNION OF PATRAS DEPARTMENT G.S.E.E 20, KOLOKOTRONI ST., 262 21 PATRAS, TEL.: 2610.226300, 2610.276783 FAX.: 2610.277626, MAIL:ergatoipal.kentropatras@gmail.com

Γυναικών Ελλάδας) την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 7 μ.μ., με θέμα «Τα δικαιώματα των γυναικών δεν χωράνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση των επιχειρηματικών ομίλων και των πολέμων. Παλεύουμε ασυμβίβαστα για τη γυναικεία ισοτιμία», στον Πολυχώρο της «Ιχθυόσκαλας». Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «3.000 νύχτες», της Mai Masri.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ


Έχει διαβαστεί 305 φορές