Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ηλεία: Πανηγύρι μετατράπηκε σε εφιάλτη - Στο νοσοκομείο 37 άτομα από τροφική δηλητηρίαση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ηλεία: Πανηγύρι μετατράπηκε σε εφιάλτη - Στο νοσοκομείο 37 άτομα από τροφική δηλητηρίαση

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Ηλεία: Πανηγύρι μετατράπηκε σε εφιάλτη - Στο νοσοκομείο 37 άτομα από τροφική δηλητηρίαση

Oι κάτοικοι του χωριού συμμετείχαν στο εορταστικό τραπέζι που είχε στηθεί στο πανηγύρι στον αύλειο χώρο εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου

Σε εφιάλτη μετατράπηκε πανηγύρι στην Ηλεία για 37 κατοίκους του χωριού της Βουπρασίας, οι οποίοι κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας με έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα ilialive.gr οι κάτοικοι του χωριού συμμετείχαν στο πανηγύρι στον αύλειο χώρο εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου και λίγο μετά το γεύμα 37 άτομα, που βρίσκονταν στο ίδιο τραπέζι, παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα, έντονους πόνους στο στομάχι και την κοιλιακή χώρα.

«Όλοι φάγαμε από το ίδιο φαγητό. Υπήρχε βραστό κρέας και γλυκά. Λίγη ώρα μετά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα. Έντονη αδιαθεσία, πόνοι στην κοιλιά και 37 άτομα καταλήξαμε στο Κέντρο Υγείας με τροφική δηλητηρίαση. Οι γιατροί που εφημέρευαν μας πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες, φαρμακευτική αγωγή και ορούς», δήλωσε κάτοικος του χωριού.

Δεκάδες κάτοικοι ηλικίας από 15 έως 90 ετών μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας ακριβώς με τα ίδια συμπτώματα, ενώ οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέλφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους.

«Αρχικά νομίσαμε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώσαμε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια. Αμέσως παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχειριστήκαμε την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί καμία διακομιδή. Οι ασθενείς παρέμειναν στην βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως, μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα υπέφεραν από τους πόνους», εξήγησε στο ilialive o αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου υγείας Σταύρος Λεβέντης.


Έχει διαβαστεί 679 φορές