Πώς την “πάτησε” η 33χρονη
Η Ρούλα Πισπιρίγκου εκείνο το μεσημέρι ήταν μόνη στο μονόκλινο δωμάτιο, όλο αυτό το διάστημα. Από τη στιγμή που η καρδιακή λειτουργία του παιδιού της ήταν άψογη, μέχρι τη στιγμή που έπαθε ανακοπή. Αυτό προκύπτει τόσο από τις κάμερες στους διαδρόμους του νοσοκομείου, όσο και από τα στοιχεία του απινιδωτή. Όπως μετέδωσε το Open στις 14:00 εκείνο το μεσημέρι η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε στην τεχνική εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για τον απινιδωτή την εικόνα με τους παλμούς στην καρδιά της κόρης της. Από την εικόνα φαινόταν η άψογη λειτουργία. Η Τζωρτζίνα είχε κανονικούς σφυγμούς και ήταν καλά.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου τοποθέτησε τα χρονικά περιθώρια της τραγωδίας. Έδειξε με την εικόνα που έστειλε πως αν κάτι συνέβη στο παιδί της, αυτό είχε γίνει μετά τις 14:00 το μεσημέρι, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή η Τζωρτζίνα δεν αντιμετώπιζε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα.
Στις 15:27 καταγράφεται το μοιραίο επεισόδιο και ενεργοποιείται ο βηματοδότης. Όλο αυτό το διάστημα μέσα στο δωμάτιο ήταν μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, σε αυτό το διάστημα χορηγήθηκε η μεγάλη δόση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα που προκάλεσε το επεισόδιο και τον θάνατό της.
Ο έμπειρος ιατροδικαστής τονίζει πως η ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας δεν αμφισβητείται. «Ας μην ξεχνάμε ότι υπήρχε και ο βηματοδότης που κατέγραφε τα πάντα. Η κεταμίνη είχε δοθεί νωρίτερα στην Τζωρτζίνα. Οι ουσίες που έδωσαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης, δεν ανευρέθηκαν επειδή η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή και το αίμα της δεν κυκλοφορούσε. Αν οι γιατροί ή οι νοσηλευτές είχαν δώσει την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, δεν θα την βρίσκαμε. Όμως εμείς την εντοπίσαμε» εξηγεί ο ιατροδικαστής.
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024