Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Φάκελος ΕΦΚΑ : Επανεξετάζεται το θέμα παραμονής στη Ναύπακτο
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Φάκελος ΕΦΚΑ : Επανεξετάζεται το θέμα παραμονής στη Ναύπακτο

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Φάκελος ΕΦΚΑ : Επανεξετάζεται το θέμα παραμονής στη Ναύπακτο

Αισιοδοξία έπειτα από νέα συνάντηση στην Αθήνα

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για την παραμονή του ΕΦΚΑ στη Ναύπακτο επέστρεψαν από την Αθήνα οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου και φορείς της περιοχής, έπειτα από τη συνάντηση με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης,  κατατέθηκαν επιχειρήματα για την μη μεταφορά του ΙΚΑ Ναυπάκτου στο Μεσολλόγι.

Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ από τη πλευρά του, δήλωσε πως αφού η περιοχή παρουσιάζει ιδιαιτερότητες, το θέμα της παραμονής του πρώην ΙΚΑ στη Ναύπακτο,  θα επανεξεταστεί. Οι εξελίξεις αναμένονται εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Ναύπακτος απέχει 45 χλμ από το Μεσολόγγι και 80 χλμ από το Αγρίνιο, οι δε πρώην καποδιστριακοί δήμοι της Ορεινής Ναυπακτίας βρίσκονται σε ακόμη μεγαλύτερη απόσταση, με τον πρώην Δήμο Πλατάνου να απέχει 100 χλμ από το Μεσολόγγι και 140 χλμ από το Αγρίνιο, τον πρώην Δήμο Αποδοτίας να απέχει 110 χλμ από το Μεσολόγγι και 150 χλμ από το Αγρίνιο και τον πρώην Δήμο Πυλλήνης να απέχει 90 χλμ από το Μεσολόγγι και 130 χλμ από το Αγρίνιο. Την ίδια στιγμή οι πολίτες της Δωρίδας παραπέμπονται στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Άμφισσας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τις κατοικίες τους.

Παρόντες στη συνάντηση, ήταν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, οι βουλευτές Αιτ/νιας Γ. Βαρεμένος, Κ.Καραγκουνης και Δ. Κωνσταντόπουλος, ο τέως Δήμαρχος Ναυπάκτου Γ. Μπουλές, ο αντιδήμαρχος Δωρίδας Α. Ευσταθίου, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Μένιος Χάρος και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΔ Θ. Δαβανέλλος 

 

Έχει διαβαστεί 1470 φορές