Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Στο Lepantortv.gr: Ο αδερφός του Μ. Μπεκίρη υποψήφιος στην Αχαϊα – Η «τριάδα» της Πειραιώς
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Στο Lepantortv.gr: Ο αδερφός του Μ. Μπεκίρη υποψήφιος στην Αχαϊα – Η «τριάδα» της Πειραιώς

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Στο Lepantortv.gr: Ο αδερφός του Μ. Μπεκίρη υποψήφιος στην Αχαϊα – Η «τριάδα» της Πειραιώς

Μπεκίρης, Μαυραγάνης, Φωτήλας

Του Αλέξανδρου Κογκόλη

Με τη λογική του καθημερινού αιτήματος για εκλογές από τη ΝΔ, γεγονός που σημαίνει –πλην των άλλων- και τη στελέχωση δυνατών ψηφοδελτίων σε όλους τους νομούς, έχουν ξεκινήσει και στην Αχαϊα οι διεργασίες για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Lepantortv.gr.

Αξίζει να σημειωθεί πως, αρκετά είναι τα κομματικά στελέχη που έχουν ξεκινήσει ήδη προεκλογικό αγώνα, έχοντας ίσως λάβει το «οκ» από την κεντρική ηγεσία. Πυκνές είναι οι συναντήσεις τους με τοπικούς φορείς, επαγγελματικές ενώσεις και πολίτες.

Από την Πειραιώς –τουλάχιστον ακόμη- διαψεύδουν πως έχουν ξεκινήσει τέτοιες συζητήσεις –πολλώ δε μάλλον- καταρτίσεις ψηφοδελτίων. Από την άλλη, σημειώνουν πως το ενδιαφέρον στελεχών και φίλων του κόμματος για υποψηφιότητα στις εκλογές είναι ευρύ, ενώ η τελική «ενδεκάδα» για το ψηφοδέλτιο Αχαϊας θα προκύψει μέσα από το «Μητρώο Στελεχών», τις προτάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής, με την τελική απόφαση να ανήκει στο αρχηγό Κυριάκο Μητσοτάκη και στην ηγετική ομάδα του κόμματος.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές του Lepantortv.gr, αναφέρουν πως η «τριάδα» που προωθείται από την Πειραιώς, σε τοπικό επίπεδο, είναι η εξής:

Φοίβος Μπεκίρης, Γιώργος Μαυραγάνης και Ιάσωνας Φωτήλας.

Ο πρώτος, αδερφός του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Κ. Μητσοτάκη και πρώην Υφυπουργού και Βουλευτή Αχαϊας, Μιχάλη Μπεκίρη. Είναι καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως έχει «κλειδώσει» η θέση του στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Αχαϊας, γεγονός που ανακατεύει εκ νέου την τράπουλα και δημιουργεί νέους συσχετισμούς.

Ο δεύτερος, πρώην Υφυπουργός, λέγεται πως του έχουν ήδη ανάψει το «πράσινο» φως από τα κεντρικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογική κάθοδό του, ενώ οι δεσμοί του με τον Αντώνη Σαμαρά κρατούν καλά.

Ο τρίτος, θα στηριχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο όνομα της ανανέωσης του κόμματος, των μεταρρυθμίσεων, αλλά της διεύρυνσης προς το κέντρο.

Έχει διαβαστεί 2021 φορές