Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

συνοδευόμενος από την Αλεξάνδρα Αλάφη, υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πατρέων

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από την Αλεξάνδρα Αλάφη, υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιεί από χθες, επίσκεψη στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (ΤΚΡ). Αντικείμενο της επίσκεψης είναι οι επικείμενες δημοτικές εκλογές στη χώρα, που θα πραγματοποιηθούν στις 31 Μαρτίου.

Σήμερα (22 Μαρτίου) το πρωί, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στη γείτονα χώρα, τις επιπτώσεις του σεισμού σε μια σειρά περιοχές, καθώς και την εξέλιξη της προεκλογικής εκστρατείας εν όψει των δημοτικών εκλογών.

 

Ο Δήμαρχος προσέφερε στην αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας αναμνηστικά από την Πάτρα, ανάμεσα στα οποία ήταν η έκδοση για το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής με θέμα τους Πρόσφυγες, που πραγματοποιήθηκε στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και συμμετείχε και ο Τούρκος γλύπτης, Σελτζούκ Γιλμάζ.

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων, απ' την πλευρά του, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ίδιου, καθώς και σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής τόσο προς τον τουρκικό λαό, όσο και στους αγωνιστές υποψήφιους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι έχουν την στήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας και παλεύουν προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Επίσης, συζητήθηκε η εμπειρία της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας και η δυνατότητα συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών.

 

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 

Στη συνέχεια, δόθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρευρέθηκαν δημοσιογράφοι από δεκάδες τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Δήμαρχος, στην παρέμβασή του, τόνισε ότι «η εμπειρία και από την Πάτρα επιβεβαιώνει, ότι παρά τις δυσκολίες που θέτει η αντιλαϊκή πολιτική των Κυβερνήσεων, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, οι κομμουνιστές μπορούν να κάνουν τη διαφορά, γιατί υπερασπίζονται με συνέπεια τα συμφέροντα του λαού και αντιτίθενται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Περισσότεροι κομμουνιστές Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι στις δύο χώρες, σημαίνει ισχυρότερη η φωνή του λαού που αγωνίζεται και διεκδικεί».

 

Μετά τις αρχικές παρεμβάσεις, ο Δήμαρχος δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για την κατάσταση στην Πάτρα, για όσα έχει καταφέρει η Δημοτική Αρχή, τα οποία είναι γνωστά και στην Τουρκία, αλλά και συνολικά για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

 

Τις επόμενες ημέρες, ο Δήμαρχος Πατρέων θα συμμετέχει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων Δημάρχων που στηρίζονται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, στην Κωνσταντινούπολη και στην πόλη Ντεφνέ, που ισοπεδώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023.

 

 

Έχει διαβαστεί 346 φορές