Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Μ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου, είναι υποψήφιοι για το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στις εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο, Σάββατο 2 Μαρτίου, στο πλαίσιο του Συνεδρίου που ξεκίνησε σήμερα.

Ο Δήμαρχος, για μια ακόμα φορά, τονίζει την ανάγκη ενός διεκδικητικού Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου των Δήμων, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση απαξιώνει την «Αυτοδιοίκηση» και θέλει να την μετατρέψει σε ένα ακόμα κρατικό όργανο.

Όπως είχε τονίσει και πριν την μεγάλη κινητοποίηση της πόλης ο Δήμαρχος, «τα προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή χρηματοδότηση του Δήμου μας όπως και όλων των Δήμων, έχουν αθροιστεί και δεν πάει άλλο. Από τα 91 εκατ. ευρώ που πρέπει να παίρνει ο Δήμος μας ετησίως, μας δίνονται από το κράτος 24 εκατ. Αυτό σημαίνει, ότι μας «κλέβουν» 67 εκατ., ενώ ΣΥΝΟΛΙΚΑ στους Δήμους όλης της χώρας, έπρεπε να δίνονται 7,5 δισ. ευρώ και δίνεται μόνο 1,5 δισ.».

Ο Δήμαρχος και σήμερα τονίζει, ότι «δεν μπορούμε να καταγράφουμε απλώς το πλήθος αναγκών που προκύπτουν εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης, αλλά να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε και αυτό πρέπει να κάνει το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Γι’ αυτό, μαζί και με τους Δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», διεκδικούμε:

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων.

· Να αποδοθούν στους Δήμους τα παρακρατηθέντα, που τους οφείλονται από τις Κυβερνήσεις.

· Να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού και των ΔΕΥΑ.

· Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που δουλεύουν με συνεχόμενες συμβάσεις και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με κρατική χρηματοδότηση.

· Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη που υποχρεώνει του Δήμους να προσβάλλουν σε ανώτερο δικαστικό βαθμό τις όποιες θετικές δικαστικές αποφάσεις κερδίζουν οι εργαζόμενοι.

· Ολοκληρωμένη αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία. Να σταματήσουν οι Δήμοι να χρηματοδοτούνται με λιγότερο από το 30% των χρημάτων που δαπανούν για την Πολιτική Προστασία.

· Κατάργηση του άδικου τέλους ταφής απορριμμάτων. Οι Κυβερνήσεις είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνες για την κατάρρευση του ιδιωτικοποιημένου συστήματος ανακύκλωσης.

· Χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών στο ύψος των αναγκών τους και ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχολικής στέγης με ευθύνη του κράτους. Η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών είναι κάθε χρόνο και μικρότερη και δεν επαρκεί να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών μας, ούτε καν για την καθαριότητα.

· Να σταματήσει το πέρασμα αρμοδιοτήτων στους Δήμους, χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση και επαρκές προσωπικό, πράγμα που οδηγεί στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση σειράς υπηρεσιών και την μετακύλιση του κόστους στους δημότες, μέσω της διπλής και τριπλής φορολόγησής τους.


Έχει διαβαστεί 336 φορές